The Qur'an

7,00 €
Maksudega

Oxford University Press, 2005

xli, 464 lk.

ISBN: 0192831933

Oxford world's classics

Pehmeköiteline heas korras raamat.

Kogus
Otsas

Kirjanduse ajaloo üks mõjukamaid raamatuid, mida peetakse suurimaks araabiakeelseks kirjanduslikuks meistriteoseks, Koraan on kogu islami õpetuse kõrgeim autoriteet ja elav allikas, püha tekst, mis kirjeldab usutunnistust, rituaale, eetikat, ja islami seadused. Kuid vaatamata kasvavale huvile islami õpetuste ja kultuuri vastu, pole siiani kunagi olnud Koraani tõeliselt rahuldavat ingliskeelset tõlget.

See suurepärane uus Koraani tõlge on kirjutatud kaasaegses keeles, mis jääb truuks originaali tähendusele ja vaimule, muutes teksti kristallselgeks, säilitades samas kogu selle suurepärase teose kõneoskuse. Tõlge on täpne ja täiesti vaba arhaismidest, ebajärjekindlusest ja võõrastest struktuuridest, mis rikuvad olemasolevaid tõlkeid. Seega on esmakordselt inglise keelt kõnelevatel lugejatel Koraani tekst, mida on lihtne kasutada ja arusaadav. Lisaks sisaldab Haleem märkmeid, mis selgitavad geograafilisi, ajaloolisi ja isiklikke vihjeid, samuti indeksit, milles Koraani materjal on hõlpsaks viitamiseks teemadeks jaotatud. Tema sissejuhatuses jälgitakse Koraani ajalugu, uuritakse selle struktuuri ja stiililisi jooni ning käsitletakse sõjakuse, sallimatuse ja naiste allumisega seotud küsimusi.

Selgelt kirjutatud ning kasuliku teabe ja juhistega täidetud Koraani suurepärane tõlge on parim saadaolev sissejuhatus moslemite usku kogu maailmas. 

Tõlkinud: M. A. S. Abdel Haleem