Lõkkeraamat

7,00 €
Maksudega

[Stockholm : Eesti-Rootsi Õpperaamatufond, 1975]

112 lk.

Pehmeköiteline, heas korras kasutatud raamat. 

Kogus

Lõkkejuhi ülesannetest, mitmesuguseid lõkke-ettekandeid ; autori illustratsioonid

Ao Vaks (1912 - 1933) oli Välis-Eesti ajakirjanik, näitejuht, lastekirjanik, skaudijuht, lavastaja.

Olen poisikesepäevilt kuni tänaseni õige mitmete aastakümnete jooksul tegelenud lõkkejuhina, jutustajana, lõkke-ettekannete kavandajana ja kirjutajana lugematuil skautlike noorte lõketel, pidulikel suurlõketel, suvepäevadel ja piduõhtuil.

Püüan nüüd seda siiani veel asendamatut momenti noorte vabaõhutegevuses – hilisõhtutundi loitva lõkke ääres – paljude skautsõprade, kaasabiliste – noortejuhtide soovil lähemalt tutvustada.

Käesoleva mälu ja osaliselt käsikirjade ning kavade abil koostatud kokkuvõtlik ülevaade lõkkejuhi ülesannetest ja tööst, samuti kogu mitmesuguseid lõkke-ettekandeid – algupäraseid, ainetel kirjutatuid, katkendeid meie kirjanike loomingust ja meie rahva suurest varasalvest nopitud terakesi – kõik nn. lõkkekava materjal on toodud siin näitena: mida on kasutatud ja kuidas.

Paljud ettekanded ja lavastused on läbi põimitud mälestuste ja elamustega, samuti seotud ajaliselt, kuid loodan, et see ei eksita, vaid annab tagasihoidliku pildi sellest tööst – noorteteatri tööst vabas looduses.

Ao Vaks

Vaks, Ao
1 Ühik