European social policy and social work : citizenship-based social work

12,00 €
Maksudega

London ; New York : Routledge, 2010

vi, 192 lk.

Pehmeköiteline ja heas korras.

Kogus

Euroopa sotsiaalpoliitika ja sotsiaaltöö uurib nihkeid rahvusvahelises sotsiaalpoliitikas ja seda, kuidas need mõjutavad riiklikke suundumusi ja seega sotsiaaltöö praktika konteksti.

Raamat käsitleb rahvusvahelisi ja riiklikke sotsiaaltöö strateegiaid ja praktikaid ning uurib riigi, turu ja kodanikuühiskonna vastutust sotsiaalhoolekande eest. Seejärel töötab Hans van Ewijk välja uue kodakondsuspõhise sotsiaaltöö kontseptsiooni, mis toetab ja julgustab enesevastutust, sotsiaalset vastutust ja sotsiaalsete õiguste rakendamist. Peamised käsitletavad teemad on järgmised:

rahvusvaheline sotsiaalpoliitika ja sotsiaaltöö, sotsiaalhoolekandest tööelu kodakondsuseni, kodakondsusel põhineva sotsiaaltöö põhialused, kogukonnapoliitika ja kogukonnatöö, sotsiaaltöö ja alternatiivsed tegevusvaldkonnad nagu noortehooldus ja sotsiaalhooldus.

Erinevaid juuri ja sotsiaalseid elukutseid integreerides uude kõikehõlmavasse kontseptsiooni, käsitleb käesolev raamat eelkõige Euroopa Liidu riike. Hans van Ewijk käsitleb debatte sotsiaaltöö kui rahvusvaheliselt tunnustatud elukutse ja teaduse üle.

See raamat sobib sotsiaaltöö üliõpilastele, õppejõududele ja spetsialistidele, kes on huvitatud sotsiaalpoliitikast ja rahvusvahelisest sotsiaaltöös

Ewijk, Hans van
1 Ühik