Eesti kool aegade voolus I.  Koolinõuniku mälestusi
  • Eesti kool aegade voolus I.  Koolinõuniku mälestusi

Eesti kool aegade voolus. I köide, Koolinõuniku mälestusi

10,00 €
Maksudega

Märt Raud

Stockholm : EMP, 1965

243 lk. : ill.

Kõvade kaantega ja heas seisukorras kasutatud raamat.

Kogus

Märt Raud, koolimees, ühiskonnategelane ja publitsist, on käesolevas teoses kirja pannud eesti rahvahariduse ligemale kolmesaja aastase arenguloo.
See on dramaatiline jutustus, kuidas talupojarahvast sai kultuurrahvas, nii et juba möödunud sajandi lõpus kirjaoskamatus eestlaste hulgas oli kõrvaldatud.
Kuid autori peatähelepanu on pööratud eesti rahvakooli arengule iseseisva Eesti päevil selle raskustes, muredes ja saavutusrõõmus. Märt Raud on valinud oma teosele memuaaride elava vormi, nii et see moodustab paeluva lugemise igaühele, kes eesti kultuurilugu tahab tunda.
Pikas reas mööduvad lugeja silme eest väsimatud töömehed kolme sajandi jooksul, kellele eesti rahvas võlgneb tänu, et me tänapäeval võime eksisteerida haritud rahvana ja isiklikus elus nautida hüvesid, mida haridus nüüdisaja ühiskonnas võimaldab.
Kuigi elame lõhestatud maailmas, on seda enam põhjust alles hoida väärtusi, mille kogumiseks on kulunud palju inimpõlvi. Märt Raua suur teos on ülevaade ühest meie rahvuslikust põhivarast

Raud , Märt
1 Ühik