Mitmekultuuriline Eesti: väljakutse haridusele

5,00 €
Maksudega

Tartu : Tartu Ülikool, 1998 

457 lk.

Pehmeköiteline, kasutatud ja heas korras.

Kogus

Projekti "Mitte-eesti noorte integratsioon Eesti ühiskonnas" väljaanne (VERA II) / toimetanud Marju Lauristin... jt.

Vene keelt kõneleva suurearvulise sisserännanud elanikkonna staatus ja saatus on taasiseseisvunud Eestis üks kõige keerukamaid poliitilisi ja kultuurilisi probleeme. Selle probleemi lahendamise viisist ei sõltu mitte ainult Eesti riigi sisemine stabiilsus ja rahvusvaheline maine, vaid see puudutab sadade tuhandete inimeste, nii eestlaste kui mitte-eestlaste isiklikke valikuid ja eluperspektiive.

Käesolevas kogumikus on antud ülevaade probleemidest ja arengutest, mis seostuvad muulaste haridusega Eestis ja venekeelse kooli reformiga. Kogumik kujutab endast sisulist aruannet Haridusministeeriumi poolt ellu kutsutud ülikoolidevahelise uurimisrühma «VERA» teise tööaasta tulemustest ning on sellega jätkuks 1996. a. ilmunud kogumikule «Vene noored Eestis: sotsioloogiline mosaiik». Kogumikus on esindatud pedagoogilised, sotsioloogilised ja psühholoogilised käsitlused mitmekultuurilise hariduse olemusest, erinevatest mudelitest ja nende realiseerimisest Eestis.

Lugeja leiab siit ülevaate venekeelse hariduse hetkeseisust, eesti keele õpetamise probleemidest vene koolides ning venekeelse kooli reformimisel otsustavat osa etendavast õpetajate ettevalmistuse ning õppevahendite olukorrast.

1 Ühik